Om SamCert

Om SamCert

SamCert AB – expert på ISO-certifiering

Välkommen till SamCert AB, din certifieringspartner för små och medelstora företag. Med ett team av engagerade medarbetare, inklusive ett tiotal erfarna revisorer, är vi redo att hjälpa er till en lyckad ISO-certifiering. Vi bistår er genom hela processen oavsett om det gäller kvalitet, miljö, arbetsmiljö eller informationssäkerhet. Vi är specialister på projektledning, utbildning, implementering och internrevision av organisationers ledningssystem enligt ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 och ISO 27001.

Våra konsulter och revisorer är baserade i olika delar av Sverige, allt för att vara så nära våra kunder som möjligt.
Vi arbetar regelbundet med kunder i Stockholm, Göteborg, södra Sverige, Köpenhamn och Oslo. Våra möten med kunder sker i Spaces lokaler på olika centralorter, vilket garanterar flexibilitet och tillgänglighet.

Våra kontor i Sverige och Norge

Vårt huvudkontor är beläget i Strömstad, en plats som är centralt belägen i förhållande till vårt arbete över hela Skandinavien. Vi har även kontor på Lindholmen i Göteborg, en miljö som främjar kreativitet och samarbete, en central bas för vår verksamhet i Västsverige.

Med ett växande fokus på att utvidga vår verksamhet till att omfatta hela Skandinavien – Sverige, Norge och Danmark – är vi stolta över att stödja och vägleda över hundra företag i deras verksamhet.

Vårt mål är inte bara att hjälpa våra kunder att uppnå certifiering, utan även att säkerställa att deras ledningssystem kontinuerligt förbättras och utvecklas.

På SamCert AB tror vi på kraften i personligt engagemang och skräddarsydda lösningar. Låt oss vara er guide på resan mot certifiering och ett starkare, mer hållbart företagande.

Företagets historia – från vision till verklighet

När Ann-Sofie Gustafsson grundade Miljökompetens i Stockholm strax efter millennieskiftet, hade hon en klar vision om att göra företagsvärlden mer hållbar och transparent. Genom att fokusera på ISO-standarder som ISO 9001, ISO 14001 och ISO 45001, banade företaget väg genom den komplexa labyrinten av krav och regler.

Företaget etablerade sig som en pålitlig partner inom kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöcertifiering.

Företaget har utvecklat en välrenommerad modell för certifierbara ledningssystem. Modellen är speciellt anpassad för små och medelstora företag och kallas för SamCert Nätverk.

Första gruppen av företag certifierades 2005 i samverkan.

År 2011 grundade Ann-Sofie SamCert AB i Göteborg, vilket ledde till en snabb expansion och etablering i Västsverige.

Ann-Sofie Gustafsson, VD på SamCert

Ett strategiskt steg över gränsen till Norge 2015 öppnade fler marknader och nya möjligheter för företaget.

Under 2016 lanserades Lagwebben, företagets första webbapplikation för bevakning av lagar som styr kundernas verksamhet. Detta stärkte företagets position på marknaden och visade på innovativa framsteg.

År 2019 utökade SamCert AB sina tjänster till att omfatta ISO 27001, certifiering av ledningssystem för informationssäkerhet. Detta bekräftade företagets engagemang för att möta kundernas behov och förväntningar.

Med visionen om flexibilitet och enkelhet strävar SamCert AB idag efter att leda sina kunder mot en framtid med enkla och smarta lösningar. Vår expertis genom våra konsulter garanterar dig bästa stöd och resultat.

SamCert Solutions, det nya konceptet 2024, erbjuder konsulttjänster inom fyra ledningssystem på tre olika språk, och är framtidens lösning för att möta behoven i en snabbt föränderlig värld.

SamCert AB är certifierat enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Våra konsulter, som också är våra tio revisorer, utgår ifrån sina hem i Sverige, i närheten av våra kunder i Stockholm och Göteborg, och reser regelbundet för att utföra interna revisioner i södra Sverige, Köpenhamn och Oslo.

SamCert anlitar RISE för certifieringsrevisioner

Sedan 2005 har SamCert haft ett nära samarbete med RISE Certifiering (tidigare SP Certifiering). RISE har kontor i Borås och Stockholm samt utför revisioner i både Sverige och Norge.

Vår maskot Ragge är en livfull räka klädd i sjömanskostym. Han togs fram av konstnären Rickard Aue som även designat Lisebergskaninen.

Ragge har varit en trogen följeslagare sedan starten. Han är inte bara en symbol för vår företagskultur utan också en del av vår arbetsfilosofi. Med humor och charm sprider Ragge glädje i våra möten med kunder.

Kontaktuppgifter hittar du här

Kontakta oss